More

  Борел признава дека Западот направил грешка

  spot_img

  Високиот претставник на Европската унија, Жозеп Борел, смета дека Западот направил грешки во односите со Русија, пишува Б92. Едно од нив е ветувањето за членство во НАТО во Украина, прецизира шефот на европската дипломатија.

  – Подготвен сум да признаам дека направивме многу грешки и дека ја загубивме можноста да ја приближиме Русија до Запад… Има моменти кога можевме подобро, има работи што ги предложивме, а потоа не можевме да ги спроведеме, на пример, како што е ветувањето дека Украина и Грузија ќе станат дел од НАТО… Мислам дека е грешка да се даваат ветувања кои не можете да ги исполните– вели Борел.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img