More

  Бил Гејтс пишува за ковид

  spot_img

  Мултимилјардерот и основач на Мајкрософт, Бил Гејтс, најави нова книга со интигрантен наслов “Како да се спречи идната пандемија“, а книгата доаѓа во почетокот на мај.

  Во најавата на книгата тој изразува надеж дека ова ќе биде последна пандемија и нагласува дека заспречување на идните пандемии ќе треба да се реагира многу побрзо на локализирање на истите. Ова мислење тој го базира на работата со експертите во текот на ковид пандемијата.

  „Во книгата се осврнав на специфичните мерки кои можеме да ги преземеме, но и на подобрувањето на здравството за сите луѓе“ објаснува Гејтс.

  Во книгата се документирани и разговори со Фалучи и претседателот на СЗО, а има и посебна глава за теориите на заговор околу Ковид.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img