More

  18,6% ЗА ВМРО-ДПМНЕ СПРЕМА 9,4% ЗА СДСМ ,НОВА АНКЕТА КОЈА ГОВОРИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА КОН СДСМ НА ГРАЃАНИТЕ

  spot_img

  Речиси 60 отсто од анкетираните македонски граѓани одговориле негативно на прашањето дали Македонија се движи во позитивна или негативна насока. Најголема одговорност за состојбата во земјата, испитаниците ја лоцираат во Владата и во капацитетот на владејачките партии (61,2%).Резултатот на ова е двојната предност на најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ во однос на СДСМ, сo 18,6% спрема 9,4%, покажува истражувањето на МКД.мк кое на 1.200 испитаници го спроведе агенцијата Маркет вижн.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img