More

  Започна судењето на родителите на Коста К.

  spot_img

  Во Вишиот суд во Белград денеска почнува судењето на сопружниците Владимир и Миљана Кецмановиќ, родители на малолетникот кој на 3 мај минатата година изврши масакр и уби девет деца и чуварот на основното училиште „Владислав Рибникар“. Таткото на момчето-убиец е обвинет за тешко кривично дело против општата безбедност, бидејќи со неговото оружје е извршен масакрот, додека неговата мајка, која во судот пристигнала непосредно пред почетокот на судењето, е обвинета за недозволено поседување оружје поради ДНК-трагата пронајдена на една чаури на местото на злосторството.

  Нешто пред 11 часот во Палатата на правдата пристигна Миљана Кечмановиќ. Таа се брани од слобода, за разлика од нејзиниот сопруг, кој е во притвор од неговото апсење.

  Семејството Кечмановиќ го застапува адвокатското друштво Боровиќ, Боривоје и Ирина.

  Се очекува денеска одбрана да ја изнесе нејзиниот сопруг Владимир Кечмановиќ, кој е првообвинет во постапката.

  Во зградата на Палатата на правдата моментално се наоѓаат голем број новинарски екипи.

  Освен сопружниците, во обвинението се опфатени и сопствениците на стрелиштето каде момчето-убиец вежбало пукање со својот татко.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img