More

  WhatsApp воведува голема промена: Корисниците повеќе нема да можат да ги гледаат телефонските броеви?

  spot_img

  Досега, WhatsApp ги поврзуваше корисниците со помош на нивниот телефонски број или QR-код што корисниците можеа да го скенираат за да се поврзат и да испраќаат пораки едни на други. Сепак, WhatsApp работи на уште една опција која би ја зголемила безбедноста на корисниците, но и би го олеснила нивното пронаоѓање и поврзување.

  Како што пренесува порталот WAbetaInfo, кој редовно известува за новите и идните опции во WhatsApp, се работи на развој на кориснички имиња кои корисниците би ги користеле наместо телефонски броеви. Поточно, според моментално достапните податоци, при размена на пораки, корисниците не би можеле да си ги видат телефонските броеви.

  Откако корисниците ќе го изберат своето единствено корисничко име, ќе можат да го споделат со други корисници без да откриваат други лични информации. Иако не е јасно кога оваа опција би можела да стане достапна за корисниците, познато е дека еднаш избраното корисничко име нема да биде трајно, но корисниците може да го променат во секое време.

  Покрај тоа, WhatsApp развива можност за пребарување на корисници по нивното корисничко име, што би требало да го олесни наоѓањето на корисниците.

  Засега оваа опција е во развој за веб и Android верзијата на апликацијата, но треба да се верува дека истата во одреден момент ќе биде достапна и за корисниците на iOS.

  Она што не е познато е кога оваа опција би можела официјално да се вклучи во апликацијата, но судејќи според претходните најави, тоа би можело да биде за неколку недели или месеци, пишува Zimo.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img