More

  ЧатГПТ изгледа е скап за продавање, но звучи како да е прилично евтин за „клонирање“

  spot_img

  ЧатГПТ изгледа е скап за продавање, но звучи како да е прилично евтин за „клонирање“. Научниците од познатиот универзитет Стенфорд ѝ дале 500 долари на фирмата ОпенАИ која го развива чатот и  уште 100 долари на Мета ЛЛаМА за да го дотераат јазичниот модел и да направат свој чат кој ќе се вика Алпака.

  Истражувачите рекле дека биле прилично изненадени кога откриле дека нивниот модел и ОпенАИ „имаат многу слични перформанси“, при што Алпака е малку подобра и генерира одговори кои се „обично пократки од ЧатГПТ“, пишува Футуризам. Се работи за „дотерување“ на веќе постоечкиот модел на ЛЛаМА преку ЧатГПТ.

  Додека големите фирми како даваат големи пари за да ги развијат Бинг и за вештачката интелигенција за Офис365 мора да се признае дека е интригантно да се види нешто евтино и лесно како Алпака.

  Истовремено и Кина објави дека развива свој чатбот по име МОСС, додека премиерот на Романија ќе има чатбот-огледало кое ќе му кажува што сака народот пред носењето одлуки. Изгледа дека ни годи ваквото невролингвистичко програмирање, или скратено, НЛП.

  Па, Чат ГПТ ќе има друштво.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img