More

  Управата за јавни приходи ја објави листата на должници

  spot_img

  Вкупно 1.918 правни лица и 3.790 физички лица се најдоа на последната листа на должници на Управата за јавни приходи.

  Вкупно објавениот нето долг изнесува 10.610.197.639 денари (околу 173 милиони евра). Нето-долгот за даноци и придонеси изнесува 10.431.812.675 денари, додека долгот за царински давачки е 178.384.964 денари.

  Листата се однесува на  долгови доспеани до 31.01.2024 и неплатени до 30.04.2024 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини.

  Како и на претходните листи и на оваа се најдоа голем број државни и приватни компании.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img