More

  Украинците го контактирале Абрамович, а тој се согласил да им помогне,му сврте грб на Путин најголемиот олигарх

  - Advertisement -

  Сопственикот на Челзи, Роман Абрамович, се обидува да посредува за мирен крај на војната во Украина, изјави неговиот портпарол.

  Имаше притисок од Абрамович од Британија да ја коментира руската инвазија на Украина, но имаше и апел од Украинците да помогнат да се најде мир.

  „Можам да потврдам дека украинската страна го контактираше Роман Абрамович за поддршка за постигнување мирно решение и дека оттогаш тој се обидува да помогне“, изјави портпаролот на Абрамович.

  „Со оглед на тоа колку се важни овие работи, бараме разбирање дека не сме ја коментирале ситуацијата како таква или нејзината вмешаност во неа“, додаде портпаролот.

  Гардијан додава дека веридбата на Абрамович уследила по апелот на украинскиот филмски продуцент Александар Родњански.

  „Можам да потврдам дека украинската страна се обидуваше да најде некој во Русија кој би бил подготвен да им помогне да најдат мирно решение“, рече Родњански.

  Тој вели дека Украинците се поврзале со Абрамович преку еврејската заедница и дека му се обратиле за помош, на што тој одговорил.

  „Иако влијанието на Роман Абрамович е ограничено, тој е единствениот кој одговори и реши да проба нешто. Не знам дали тоа ќе има влијание или не, но јас сум во контакт со луѓе од Кабинетот на претседателот Зеленски и знам дека тие се благодарни за вистинските напори на Абрамовиќ“, рече Родњански, според Индекс.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img