More

  Цента на мазутот се намалува, а цените на останатите горива остануваат исти

  spot_img

  Цента на мазутот се намалува, а цените на останатите горива остануваат исти, одлучи Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ).

  Според, одлуката на РКЕ малопродажната цена на мазутот се намалува за 1,223 ден/кг и сега ќе изнесува 44,609 ден/кг.

  Од ноќеска на полноќ максималните цени на нафтените деривати остануваат исти за останатите горива, па така „еуросупер- 95“ и нараму ќе има цена од  86 денари, „еуросуер – 98“  88 денари, а и дизелот ќе се продавапо старата цена од 74,50  денари по литар.

  Не се менува ниту цената на масло за горење и тоа ќе се продава по цена од  74 денари по литар.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img