More

  Трагични слики од градот Харков во источна Украина

  spot_img

  Трагични слики од градот Харков во источна Украина кој, како што се вели, бил „срамнет со земја“ осамнаа на руската социјална мрежа Телеграм. Штетите од војната во земјата очигледно се големи.


  „Непријателот, нанесувајќи уште еден ракетен напад врз станбените населби и инфраструктурата на градот Харков, го погоди архитектонскиот споменик на регионот Харков, една од најстарите противпожарни бригади во 1887 година, која е гордост на пожарникарите од Слобожан. Во експлозијата зградата е сериозно оштетена“, се вели во описот на видеото.

  „Персоналот на СЕС презеде мерки за демонтирање на блокадите и спречување на понатамошно уривање на структурните елементи.

  Без разлика на сѐ, ние дефинитивно ќе преживееме. Веруваме дека повторно ќе го добиеме нашето право! Сè ќе биде Украина!“, се додава во објавата.

  Во друга објава се гледа станбена населба во градот:

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img