More

  Таткото на убиеното девојче во Рибникар дојде во судот со нејзина фотографија, за продолжението на судењето на родителите на К.К.

  spot_img

  Во Вишиот суд во Белград денеска продолжува судењето на сопружниците Владимир и Миљана Кецмановиќ, родителите на малолетникот кој на 3 мај минатата година уби девет деца и старател на основното училиште „Владислав Рибникар“. Таткото на убиеното девојче на судењето дојде со фотографија од ќерката во рацете. Јавноста е исклучена од судењето, одлучи судот во понеделникот.

  Обвинетите Кечмановиќи, како и претседателот на стрелачкиот клуб „Партизан практично гаѓање“ Ратко И. и инструкторот во тој клуб Немања М, вчера ја негираа вината, а се очекува денеска да дадат детална одбрана.

  Таткото на убиената Ангелина Аќимовиќ на судењето дојде со голема фотографија од ќерката во рацете, пренесува nova.rs.

  Владимир Кечмановиќ е обвинет за тешко кривично дело против општата безбедност, бидејќи за масакрот било употребено неговото оружје, додека мајката на момчето е обвинета за недозволено поседување оружје поради ДНК-трагата пронајдена на чаура на местото на злосторството. .

  Претседателот на стрелачкиот клуб „Партизан практично гаѓање“ Ратко И. и инструкторот во тој клуб Немања М. Ратко И. тврделе дека не го видел момчето како пука, дека само еднаш го видел како трча и тоа му наредило на инструкторот да оди. надвор, ниту дека некогаш го сретнал детето и бил на линијата за стрелање со него, што е во спротивност со она што го утврдиле властите.

  И инструкторот Немања М., во текот на истрагата, лажно тврдел дека не знаел дали Кечмановиќ на своја одговорност го пуштил синот да пука, наведувајќи дека ќе му оневозможел, како и дека Владимир К. стрелиште со некој да пука – чија е изјава спротивна на собраните докази.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img