More

  TAG

  таблети со јод

  Финска ги покани луѓето помлади од 40 години да купат јод, аптеките набрзо останаа без залиха

  Министерството за здравство во Финска препорача во вторник купување на една доза таблети со јод за сите лица на возраст меѓу 3 и 40...

  Полска подготви таблети со јод во случај на нуклеарна катастрофа

  Полската влада подели таблети со јод до противпожарните заедници ширум земјата за да можат веднаш да бидат дистрибуирани во случај на потреба. Одлуката е...

  Latest news