More

  Судот во Санкт Петербург денеска ја осуди Дарија Трепова на 27 години затвор

  spot_img

  Судот во Санкт Петербург денеска ја осуди Дарија Трепова на 27 години затвор, обвинета за терористичкиот напад во кафуле во Санкт Петербург, во кој беше убиен рускиот воен дописник Владлен Татарски, а беа повредени 32 лица.

  Дмитриј Касинцев, кој помогнал да се скрие Трепова по терористичкиот напад на 2 април минатата година, е осуден на една година и девет месеци затвор.

  Трепова беше обвинета за терористички напад, како и за „незаконско стекнување, складирање, носење и транспортирање експлозивни материи и експлозивни направи“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img