More

  Судиите поротници нема да работат се додека не добијат хонорар за декември

  spot_img

  Судиите поротници го стопираа вршењето на својата функција затоа што немаат земено хонорари за месец декември.

  Тие преку соопштение известија дека независниот синдикат на судии поротници во повеќе наврати барал од Судскиот совет, Министерот за правда, како и самите судови да ги разгледаат нивните барања за подобрување на условите за работа на судиите поротници.

  НО КАКО И ДО СЕГА ТИЕ ВЕЛАТ ДЕКА СЕ ТРЕТИРАНИ КАКО ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦА ВО СУДОТ ИАКО ИСТИТЕ СЕ СО ОДЛУЧУВАЧКА МОЌ КАКО И САМИТЕ СУДИИ, СЕ ВЕЛИ ВО НИВНАТА РЕАКЦИЈА.

  Додаваат и дека за бараното покачувањена нивните плати воопшто и не се говори иако Судски Совет ги задолжи судовите да достават податоци за да се изготви проекција за измена на износите.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img