More

  Синот Адам крвнички удира затвореник, а таткото Рамзан се гордее со него

  spot_img

  На видеото се гледа како Адам Кадиров го тепа Никита Журавел, кој со денови е во чеченски притвор поради палење на Куранот. Адам брутално со раце и нозе тепа слаб млад човек, кој очигледно не може ни да се одбрани, додека некој од страна ја снима ужасната сцена со телефон.

  Рамзан Кадиров наведува дека одлучил да го објави видеото за да стави крај на гласините дали Адам го победил Никита.

  – На интернет се води долга дискусија за тоа дека Адам Кадиров го претепа Никита Журавел кој го запалил куранот и соучесник на украинските специјалци. Тој ја направи вистинската работа. Згора на тоа, верувам дека секој што ќе посегне по кое било Свето писмо, па макар и демонстративно да го запали, а со тоа да навреди десетици милиони граѓани на нашата голема земја, мора да претрпи строга казна – вели Кадиров.

  Чеченскиот лидер палењето на Куранот го нарече провокација.

  – Нашата земја има единствен закон за заштита на Светото писмо потпишан од претседателот Владимир Владимирович Путин. Верските вредности на граѓаните на земјата се заштитени од државата на највисоко ниво. А провокаторите тоа не можат да го одземат! Ниските акти на посегнување се карактеристични само за безрбетниците. Тие ѓубриња не го разбираат јазикот на убедувањето и не сакаат да градат држава или да ја развиваат. Тие не сакаат сите во Русија да живеат еден до друг во мир и разбирање. Ваквите провокатори и предавници се болен тумор на телото што треба да се отстрани – вели Кадиров.

  На крајот чеченскиот лидер нагласува дека е горд на својот син.

  – Не сакам да претерувам, но да, горд сум на постапката на Адам. Секогаш се одликуваше со желбата да расте, не меѓу своите врсници, туку меѓу постарите, благодарение на што ги формираше идеалите за достоинство и одбрана на својата религија. Го почитувам неговиот избор – напиша Кадиров.

  Журавел бил приведен од безбедносните сили во Волгоград поради чинот на палење на Куранот пред џамијата. Инспекторите рекоа дека тој признал дека тоа го направил за пари по налог на украинските специјални служби. Покрената е кривична за навреда на чувствата на верник кој бил предаден на чеченските инспектори.

  Чеченскиот лидер, да потсетиме, неодамна негираше дека е болен и дека е хоспитализиран во болница во Москва. Некои медиуми претходно пишуваа дека тој е во кома по откажување на бубрезите.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img