More

  Што откриле научниците кога го дешифрирале говорот на бебињата?

  spot_img

  Кога бебињата гугаат, можеби им кажуваат на родителите како да разговараат со нив.

  Иако научниците веќе знаат дека разговорот со бебињата им помага да научат да зборуваат, се чини дека тој што учи всушност го има главниот збор.

  Новото истражување открива дека кога бебињата „зборуваат“, тие можат да го променат начинот на кој родителите комуницираат со нив за да го максимизираат својот потенцијал за учење. Во основа, тие се бебиња-шефови, но на најдобар можен начин.

  „Бебињата всушност го обликуваат своето опкружување за учење на начини кои го олеснуваат учењето“, вели коавторот на студијата Стивен Елмлингер, дипломиран студент по психологија на Универзитетот Корнел.

  Повеќе за ова на „Мајка и дете“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img