More

  Влеговме во периодот на знакот Риби – што е карактеристично за овој знак?

  spot_img

  Астролошкиот период на сонцето во знакот Риби носи подлабоки емоции и сонливост. Ова е време за мечтаење и интроспекција.

  На 18 февруари, во 22 часот и 34 минути, сонцето се пресели во знакот Риби и со тоа го најави почетокот на периодот на овој знак. Овој период не поттикнува да се поврземе со нашата креативност. Но, може да се случи и во ова време да испливаат на површина емоциите што сме ги потиснале во минатото. Бидејќи рибите се исклучително чувствителни, ќе можеме многу поинтензивно да го чувствуваме она што се случува околу нас.

  Својства на рибата
  Со Рибите владее планетата Нептун, која е планета на соништата, илузиите, духовноста и психичките способности. Во астрологијата, планетата која изгледа мудро од нашата точка на Земјата ја замаглува рационалната мисла, ја поттикнува имагинацијата и може да предизвика и одредена конфузија.

  Мистицизмот, магијата и сонливоста се особини кои ги имаат и рибите. Тие често бегаат во облаците со своите мисли кога реалноста станува премногу тешка за нивното чувствително срце. Тие сакаат да се засолнат во светот на уметноста и соништата.

  Тие се карактеризираат и со бескрајно сочувство и емпатија. Тие често ја преземаат и носат болката и вознемиреноста на другите луѓе, па затоа е важно да научат да разликуваат кои чувства се нивни, а кои не.

  Што ни носи периодот на Риби?
  Додека Сонцето се движи низ знакот Риби, сите ние можеме да се најдеме малку повеќе сонливи. Во тоа време можеме да почувствуваме како се зајакнуваат нашата интуиција, креативност и имагинација.

  Во периодот на Риби (особено кога се приближуваме до полната месечина), можеме да очекуваме нерешена болка од минатото да излезе на површина. Овој период е одлична можност да обрнеме внимание на незалечените рани и да најдеме сила во себе да ги поправиме.

  Инаку, периодот со сонцето во знакот Риби е добар за бавни движења, промислени одлуки и понежни чекори. Без да се чувствувате виновни, препуштете се на некоја фантазија и мечтаење. Читање книги, гледање филмови, одење во театар, шетање во природа, слушање музика… Сето тоа припаѓа на овој посебен период од годината кога завршува астролошкиот циклус.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img