More

  Пациентка во Мичиген починала поради сајбер напад врз болничката мрежа

  spot_img

  Пациентка, која претрпе срцев удар, почина во болница во американската сојузна држава Мичиген поради задоцнети резултати од тестот предизвикани од сајбер напад врз „Асеншн“, голема американска болничка мрежа со повеќе од 140 здравствени установи ширум земјата, објави Ен-Пи-Ар.

  Сајбер нападот предизвикал сериозни, па дури и фатални медицински грешки.

  Се случиле и други сериозни инциденти, на пример, пациенти добиле погрешни лекови што резултирало со компликации опасни по живот.

  Ова повлекува дискусија за етичките импликации на хакирањето, надвор од самото загрозување на сајбер безбедноста, особено кога станува збор за здравствени установи.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img