More

  Селин Дион откажа голем дел од својата европска турнеја поради здравствени проблеми

  spot_img
   Селин Дион поради здравствени проблеми одложи или откажа неколку најавени концерти во рамките на нејзината европска турнеја. Меѓу другото, беше претставен и концерт во Загреб, но тој беше откажан, па концертот беше во Италија. Светски познатата пејачка Селин Дион поради здравствени проблеми одложи или откажа неколку најавени концерти во рамките на нејзината европска турнеја. 54-годишната пејачка се справува со ретко невролошко пореметување, наречено „синдром на тој човек“ или синдром Мерша-Волтман. соба за итни случаи „Ако ова се прифати, ќе се вратиме во времињата кога пациентите гинеа во рацете на лекарите“ СЛОВЕНИЈА 17:22 1 Зоја Роднини му згрешиле на 15-годишниот Зојо Ченцељ од Вач ЦРНАТА ХРОНИКА пред 53 минути Словенечки готвачи Словенците освоија сребро на престижниот светски кулинарски натпревар СПИСАНИЕ 18:00 часот 0 Селин Дион во емотивна порака на Инстаграм, меѓу другото, им порача на своите фанови дека нејзината здравствена состојба се должи на пореметување кое погодува приближно еден од милион луѓе. Сè уште го слуша во вид на бројни грчеви, кои влијаат на нејзиното одење, но и на нејзиното пеење, што го оневозможува изведувањето на концертот. Се вели дека пејачката веќе некое време се справува со здравствени проблеми. Како што рече, работи заедно со медицинскиот персонал што побрзо да се врати на концертната сцена. Засега пејачката ги одложи сите концерти планирани за пролет 2023 за лето 2024. Сите концерти планирани за лето 2023 се откажани. Меѓу другото, концертот во Загреб беше одложен за март 2024 година, концертот во Италија, кој требаше да биде на 15 јули 2023 година, беше откажан. Датумите на есенскиот концерт во летото 2023 година засега остануваат непроменети. Синдромот на таа личност, или синдромот Мерша-Волтман, најчесто влијае на нервниот систем во мозокот и ‘рбетниот мозок. Предизвикува силни и болни грчеви и вкочанетост. Кај одредени луѓе, спазмите можат да бидат толку насилни што може да ги скршат и коските. Нарушувањето не се лекува, па симптомите може успешно да се ублажат со лекови.
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img