More

  СДММ-Охрид со ултиматум до Претседателот на СДСМ Ковачевски-Или разрешување на Кристина Крлеска Деспотоска или ние ја напуштаме СДСМ!!!

  spot_img

  Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ)-Охрид ,поддржани од пратениците од 5-та изборна единица , со писмено барање ипратено до централата на СДСМ ,до претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски и генералниот секретар Миле Зечевиќ-„Или смена на претседателката на СДСМ Охрид Кристина Крлеска Деспотоска или членовите на  Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ)-Охрид го замрзнуваат членството во партијата СДСМ!

  Нетрпнието помеѓу малдите социјалдемократи во СДСМ Охрид и претседателката Кристина Крлеска Деспотоска започнува уште во време на назначување на Крлеска Деспотовска за прв социјалдемократ во Охрид .Кристина Крлеска Деспотоска одбивала секаква соработка со Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ)-Охрид,тие за нејзе биле неважен дел од партијата и немала потреба да остварува средби со раководството на Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ)-Охрид,а уште помалку Кристина Крлеска Деспотоска имала намера да ги слуша барањата на ченовите на младите социјалдемократи во Охрид!!!

  Ваквото нетрпение помеѓу Кристина Крлеска Деспотоска и членовите на Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ)-Охрид ,од централата на СДСМ Скопје се обиделе на неколку пати да го разрешат далеку од очите на јавноста и членовите на Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ)-Охрид.Според кажувањата на младите социјалдемократи од Охрид атмосферата во СДСМ Охрид постанала крајно неподнослива.Според нив претседателката на СДСМ Кристина Крлеска Деспотоска комуницира и одлуки носи само во присуство на советничката Живка Ангелкоска и секретарот на партијата извесен Симе .Сите кадровски партиски решенија ги носеле таканаречената „Црна Тројка“ во СДСМ Охрид.

  Токму поради ваквото самовластије на претседателката Кристина Крлеска Деспотоска ,од членството во Кадровата комисија на СДСМ Охрид ,јавно се откажала пратеничката Жаклина Лазаревска ,која повеќе не можела да ја трпи Кристина Крлеска Деспотоска со своите смешни и непартиски кадровски решенија,повикувајќи се при тоа ,дека таква наредба издал генералниот секретар и морало да помине.Лазаревска не сакала повеќе да ги трпи недоветните решенија и бројните лаги на Крлеска Деспотоска ,што резултирало со напуштање на партиската кадрова комисија од страна на Жаклина Лазаревска пратеничка од редовите на СДСМ во републичкото собрание.

  Младите социјалдемократи децидни во својата намера:„Партијата може да избере помеѓу нас,кој сме иднина на СДСМ или забеганоста на некаква си претседателка -анархист.Доколку не биде разрешена претседателката на СДСМ Охрид Кристина Крлеска Деспотоска ,ние младите на СДСМ го замрзнуваме членството во СДСМ, се до некој подобри времнина ,кога раководтсвото на СДСМ во Скопје не осознае дека со вакви забегани личности партијата нема никаква иднина во Охрид.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img