More

  Путин испрати порака до сите граѓани на Русија

  spot_img

  Рускиот претседател Владимир Путин им се обрати на сите руски граѓани по повод Денот на националното знаме и рече дека неговата земја на светската сцена ќе ги води само оние политики што одговараат на нејзините фундаментални интереси.

  „Русија е моќна, независна светска сила. Цврсто сме во спроведувањето на оние политики на меѓународната сцена кои одговараат на темелните интереси на татковината“, рече тој.

  Путин истакна дека руското знаме остана симбол на Русија во најтешките времиња – под Петар Велики, кога само се формираше Руската империја, на боиштата на Првата светска војна и во екот на драматичната промена на контрадикторни, тешки 1990-ти.

  Националното знаме ја симболизира лојалноста кон нашите традиционални вредности од кои никогаш нема да отстапиме – вистината и правдата, солидарноста и милоста, почитувањето на вековната, непрекината историја на Русија, достигнувањата и победите на нашите предци, кои биле ни остави во наследство, заштита на татковината и недозволување на надворешни диктати и хегемонија рече Путин.

  Затоа желбата да се живее по сопствена волја, да се избере сопствен пат и да се оди по него, стана дел од генетскиот код на рускиот народ, посочи шефот на државата.

  Според Путин, руското знаме служи за едукација на помладите генерации за вредностите на патриотизмот, државјанството и одговорноста за иднината на татковината.

  Путин изрази уверување дека руското знаме засекогаш ќе остане свето за сите генерации, ќе ги инспирира за воени подвизи, работни достигнувања, за освојување нови височини во науката, културата и спортот и дека ќе разбуди чувство на гордост во татковината. РИА Новости.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img