More

  Проверете ги полиците! Популарниот чај се повлекува поради зголеменото количество на алуминиум

  spot_img

  Државниот инспекторат на Република Хрватска ги известува потрошувачите за отповикување на производот MATCHA TEA POWDER 80g, најдобро користен до 30.06.2026 година, баркод: 6 922163 621264, лот NL02-230630, поради зголеменото количество на алуминиум .

  Производот не е во согласност со Регулативата (ЕЗ) бр. 178/2002 на Европскиот парламент и Советот од 28 јануари 2002 година за воспоставување на општите принципи и услови на законот за храна, формирање на Европската агенција за безбедност на храна и воспоставување процедури во областите на безбедноста на храната, според веб-страницата HAPIH.

  Информација за продуктот:

  Земја на потекло: Кина

  Добавувач: ASIA EXPRESS FOOD, Kilbystraat 1, Kampen, 8263 CJ, Холандија

  Се продава од: Asia project d.o.o., Илица 52, Загреб

  Известувањето се однесува исклучиво на горенаведениот производ.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img