More

  Прекрасна плажа долга само неколку метри: резервацијата е задолжителна

  spot_img

  На италијанските острови Магдалена во близина на Сардинија се наоѓа рајска плажа долга само неколку метри, скриена од љубопитните очи. Плажата, која многумина ја споредуваат со Тахити поради тиркизното море и песокот, може да ја посетат најмногу 60 луѓе дневно.

  На островот Капрера, кој е дел од Магдалените Острови во Тиренското Море, има многу посебна плажа, која поради својот изглед често ја споредуваат со плажите во Полинезија.

  Опкружена со тиркизни мориња и ситен бел песок, карпи и вегетација, Calla Coticcio е идеална за нуркање и восхитување на медитеранскиот пејзаж – и што е подобро, таа е скриена од љубопитните очи.

  Италијанците пред извесно време ги заостри правилата.

  Може да го посетат само 60 луѓе дневно, кои мора да ја резервираат посетата однапред преку локален водич. Воведоа и паричен надоместок за посетата во износ од три евра. Ако одите сами на плажа, се соочувате со казна од 500 до 3.500 евра, пишува Punkufer.

  Островот Капрера е дел од заштитеното подрачје на Националниот парк Ла Мадалена, каде што се пензионираше познатиот генерал Џузепе Гарибалди.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img