More

  Повеќе од половина од Македонците не можат да си дозволат годишен одмор

  spot_img

  Повеќе од половина од Македонците не можат да си дозволат годишен одмор, покажува анализата на статистичкиот портал „Ландгеист“, базирана на податоци на Евростат.

  Еднонеделен годишен одмор надвор од местото на живеење не можат да си дозволат 55%  од жителите на земјава. Полошо од нас во Европа стојат Албанија каде што 58,3% од граѓаните не можат да одат на одмор, Турција (60,8%), Романија (62,5%), Црна Гора (67,2%) и Косово (69,5%).

  Во Грција процентот на луѓе кои не можат да си дозволат годишен одмор е 48,8, во Бугарија 43,8, во Србија 43,6, Хрватска 41,7, а во Словенија 16,7.

  Одмор подолг од една недела во текот на годината најмногу можат да си дозволат жителите на Луксембург каде што таква можност немаат само 7,6%, во Норвешка (7,9%), Швајцарија (8,4%) и во Исланд (8,6%).

  На одмор не можат да одат и 21,9% од Германците, 23,4% од Британците, 25,4% од Французите и 36,6% од Шпанците.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img