More

  Маричиќ на регионалниот министерски состанок за Планот за раст и регионалниот лидерски самит на Западен Балкан во Котор, Црна Гора

  spot_img

  Првиот заменик претседател на Владата за европски прашања Бојан Маричиќ од денес престојува во дводневна посета на Котор, Црна Гора каде што ќе учествува на министерскиот регионален состанок на министрите за европски прашања и финансии на Западен Балкан посветен на Планот за Раст и ќе биде дел од делегацијата на Регионалниот самит на лидери.

  Состанокот на министрите и вицепремиерите на Западен Балкан под мотото
  и му претходи на утрешниот Лидерски самит на кој ќе учествуваат лидерите на земјите од регионот на Западен Балкан, како и највисоките претставници на Европската Комисија.

  На состанокот ќе се дискутираат приоритетите и следните чекори кои ќе се превземат за реализација на Планот за раст во регионот на Западен Балкан.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img