More

  Породилиште од Врање го пријавило гинекологот во полиција за акушерско насилство

  spot_img

  Акушерот С.Ј од Врање во полиција го пријавил акушерското насилство врз гинекологот во Здравствен дом Врање, доктор З.А, како и доктор Н.А, исто така гинеколог во породилиштето во Врање, потврдено е за Нова.рс.

  Врз основа на претставката, повредената родилка тврди дека лекарите постапиле непрофесионално за време на породувањето, дека и викале на повредената при породувањето, дека лекарот не сакал да ја породи со царски рез, туку инсистирал да се породи по природен пат. , како и дека после тоа користеле правосмукалка и дека таквиот начин на породување имал последици врз детето, пренесува Нова.рс.

  Од Основното јавно обвинителство Врање за нашиот портал потврдуваат дека се вршат детални проверки и е наредено да се земе детална изјава од родилката.

  „Потребно е да се утврди кој бил присутен при породувањето, потоа да се земе потребната медицинска документација, оштетената да го однесе детето на преглед кај лекар специјалист по упатство што веќе го добила, а потоа да го добие потребна медицинска документација и да се изврши последователна консултација со обвинителот во однос на утврдување на кривичното дело“, посочуваат од Обвинителството.

  Инаку, породувањето се случило на 16-ти, а родилката случајот го пријавила во полиција на 20-ти јануари.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img