More

  Полски екс-министер советува како воено да се одвратат Русија и Белорусија

  spot_img

  Поранешниот министер за одбрана на Полска, Мариуш Блашчак изјави дека, како дел од зајакнувањето на полската граница, треба да се постави минско поле на границата со Русија и Белорусија.

  Блашчак рече дека пред тоа Полска треба да се повлече од Договорот од Отава, чија цел е да се елиминира употребата на противпешадиски мини како средство за вооружена борба.

  Блашчак, кој сега е шеф на пратеничката група на опозициската партија Право и Правда (ПиС), на прес-конференција нагласи дека полската влада нема контрола врз ситуацијата во врска со миграциската криза.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img