More

  ПАНИХИДА ВО ЧЕСТ НА ПРЛИЧЕВ

  spot_img

  Чествувањата во чест на ловороносецот  „Григор Прличев“ продолжија денес со панихида на неговиот гроб на која присуствуваше делегација на Општина Охрид предводена од   градоначалникот Кирил Пецаков и останати претставници од политичкиот и јавниот живот од  градов.

  Точно напладне пред  бистата  на великанот кај НУ библиотека „Григор Прличев“ беше положено свежо цвеќе,  по што градоначалникот Кирил Пецаков им врачи награди  на  учениците Марија  Јакимоска и Кирил Мартиноски чии литературни творби  беа избрани за најдобри по претходно распишан литературен конкурс на Општина Охрид. Пред присутните беа прочитани наградените творби.  Беседа за Прличев одржа Зоран Пејковски од Друштво на Писатели на Македонија.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img