More

  Ова се знаци дека некој ви го кодоши телефонот

  spot_img

  Од батерија што брзо се троши до разговори што се прочитани, наведовме неколку знаци кои можете да ги препознаете дали некој го користел вашиот паметен телефон без вие да знаете.

  Ако некогаш сте се посомневале дека некој го користи вашиот паметен телефон додека сте во друга соба или додека спиете, постојат вистински начини да проверите. Пред се, треба да се нагласи дека некои од нив потврдуваат туѓа активност, додека други може да значат и дека нешто не е во ред со вашиот телефон, пишува tportal.

  Проверете ја вашата историја на прелистување
  Првото нешто што вреди да се погледне е вашата историја на прелистување. Ако имате работа со лице кое ги покрива своите траги, овој метод можеби нема да ви биде корисен, бидејќи овие траги може лесно да се избришат. Дури и во тој случај, проверката на страниците што се посетени може да открие кој го користел вашиот паметен телефон без вие да знаете.

  Проверете го рингишпилот на апликацијата
  Апликацијата Karusel ги прикажува неодамна преземените програми, а до неа можете да стигнете на iPhone со лизгање нагоре од дното на екранот и држење на прстот на средината на екранот. Ќе видите кои апликации се вклучени и на тој начин ќе ги препознаете оние што не сте ги вчитале. Ако користите постар iPhone, само двапати допрете го копчето Home. Вртелешката го прикажува редоследот на апликациите што сте ги користеле неодамна.

  Прочитани се пораките што не сте ги прочитале
  Друг знак дека некој копал во вашиот паметен телефон е влегувањето во вашите пораки. Ако видите непрочитани пораки кои имаат знак за прочитано под нив, тоа значи дека некој ги прочитал пред вас. Друг показател дека нешто не е во ред се пораките од пријателите кои ве прашуваат зошто не сте одговориле на пораки кои не постојат – што може да значи дека некој ги избришал.

  Добивате чудни или навредливи текстуални пораки
  Можеби личноста што го користи вашиот телефон ги избришала пораките и разговорите што ги имале, па ако од никаде почнете да добивате навредливи и лути пораки од луѓе кои тврдат дека сте разговарале со нив, тоа е знак дека некој го користел вашиот паметен телефон.

  Празна батерија
  Ако наеднаш вашиот телефон често останува без батерија, можеби тоа е затоа што некој друг го користи, пишува Daily Mail. Со овој проблем, сепак, треба да се земе предвид дека може да има и други фактори кои се вклучени – од стара батерија која не може да издржи долга работа како порано до тешки апликации кои ги трошат ресурсите на телефонот додека не сте свесни за тоа.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img