More

  Ова е најдоброто време од денот за секс, откриваат експертите

  spot_img

  Откажете го тој деловен состанок; денес треба предвреме да заминете од работа поради една работа. Сексот е моќна работа. Освен што ќе ви го подобри расположението, сексот може да го намали и вашиот струк. Новото истражување покажува дека може дури и да ви го продолжи животот, па проверете колку пати дневно треба да имате секс за да го забавите стареењето.

  Веќе знаете дека хормоните имаат огромни импликации врз вашиот сексуален живот, како и чувствата што ги доживувате потоа, пишува The Healthy.

  Како што се испостави, овие хормони достигнуваат врв и паѓаат во текот на денот, а синхронизирањето на вашите со партнерот може да доведе до уште попријатен секс, вели експертот за хормони Алиса Вити.

  Значи, кое е најдоброто време за секс? Според Вита, 15 часот.

  За жените ова е време кога сè уште имаат доволно хормон кортизол и со себе носат енергија за сексуален однос. Во исто време, мажите имаат опаѓање на нивото на тестостерон, што ги прави емотивно поприсутни за време на сексот.

  Вити вели дека клучот за задоволувачки секс е партнерите да најдат начин да ја искористат својата хормонална самосвест за да планираат попаметно за подобар секс.

  Друго добро време за секс е наутро кога тестостеронот кај мажите – хормонот што го произведуваат за време на спиењето – е на највисоко ниво. „Мажите се повеќе заинтересирани да иницираат секс во овој период и се поспособни за подобар сексуален одговор“, заклучува Вити.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img