More

  НОВ ДРЖАВЕН ГРАБЕЖ ВО РЕЖИЈА НА СДСМ И ДУИ,задолжителна промена на сообраќајни дозволи со Северна Македонија

  spot_img

  Нов државен грабеж во организација на СДСМ и ДУИ и повторно по џебот на граѓаните,нормално, од како се променуваат личните карти, пасошите,возачките  дозволи,Бујар Осман обзнани дека задолжителна промена и на сообраќајните дозволи, без која промена никој не ќе може да ја напушти територијата на Македонија.

  Колку ќе го чини промената на сообраќајната дозвола граганинот:

  1.Барање за промена на сообраќајна дозвола ,задолжително во станица  на технички преглед 590,оо денари!

  (НАПОМЕНА)За запознавање на граѓаните, барање за промена може да пополнат сами во полициските пунктови,а службеникот е должен да даде формулар по барање на граѓанин.Службениците во полициските пунктови, за да избегнат работа и гужва која наводно им се правела, ги препрајќаат граѓаните во станиците за технички преглед ,каде според ценовник барањето за промена чини 590 денари.

  2.Издавање на нова сообраќајна дозвола во пункт на МВР 272,оо денари.

  На ваков начин власта повторно удира на буџетот на граѓаните ,а таа ќе се офајди со над 15 милиони евра ,за пополнување на буџетските дупки!што е следно за промена ,ќе дознаеме деновиве…

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img