More

  Невидена глупост е казнување на граѓаните за документи без „Северна“, смета Ѓорѓи Спасов

  spot_img

  Глупост невидена е да се казнува некој во Македонија што до 12. овој месец не сменил лична карта или возачка дозвола заради името Северна Македонија. Тоа не се случува заради грешка или неодговорност на граѓаните и ако има таков закон мора итно да се смени – пишува Ѓорѓи Спасов, професор и активен поддржувач на СДСМ на својот профил на Фејсбук

  „Во спротивно може да ѝ случи на власта граѓански отпор и непослушност односно масовно неплаќање на такви казни. Што ќе прави таа во таков случај? Ќе ги праќа неплаќачите во затвор?

  Треба да се домислуваат работите.

  Во спротивно некој ќе праша: Како е можно да гласаме со стари лични карти на следните избори, а не можеме да возиме низ земјава со старите возачки дозволи? Кога услов за гласање би биле само документи со Северна Македонија партиите би трчале и би плаќале да им обезбедат такви документи на граѓаните.

  Но, вака се безбедни и сè е на трошок на граѓаните. Дури треба да платат по 30 евра за патен лист што ќе им го издаваат амбасадите за да се вратат во земјава.

  Како и да е. Овој гнев што со хаосот околу менувањето на документите се создава ќе влијае многу лошо врз изборните резултати пред се на СДСМ“ – пишува Спасов.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img