More

  Нетанјаху ќе распореди одбранбени сили на север

  spot_img

  Премиерот на Израел, Бенјамин Нетанјаху, вчера изјави дека наскоро ќе завршат интензивните борби против Хамас во Рафа.

  – Интензивната фаза од борбата против Хамас наскоро ќе заврши. Тоа не значи дека војната ќе заврши наскоро… По завршувањето на интензивната фаза, ќе можеме да прераспоредиме некои сили на север и тоа ќе го направиме, главно за одбранбени цели, но и за враќање на раселените жители во нивните домови – истакна Нетанјаху.

  Тој додаде дека нема да прифати никаков „делумен“ договор.

  – Целта е да се вратат заложниците и да се искорени режимот на Хамас во Газа – наведе премиерот на Израел.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img