More

  Нераскинлива листа: Овие автомобили можат да поминат најмногу километри

  spot_img

  Една неодамнешна студија на iseecars.com анализираше два милиони автомобили, камиони и теренци за да утврди кои возила имаат потенцијал за најдолг животен век на патиштата.

  Еве ги главните наоди:

  Доминација на Тојота: Возилата на Тојота се најдобриот избор за долгорочни автомобили, со шест од првите 10 и 10 од првите 20 места на листата. Интересно е да се напомене дека ниту еден од најдобрите автомобили не се модели на Lexus.

  SUV и камиони: Големите теренци и камиони имаат тенденција да траат најдолго, што сочинуваат половина од првите 20. Овие возила се генерално големи, тешки и издржливи.

  Големата тројка
  Првите три возила со најголем потенцијал за долговечност се:

  Toyota Sequoia: 296.509 милји (околу 477.000 километри)

  Toyota Land Cruiser: 280.236 милји (околу 451.000 километри)

  Chevrolet Suburban: 265.732 милји (околу 427.000 километри)

  Студијата вклучува и податоци за неколку други возила кои исто така се способни за долг живот на пат. Меѓу нив се седаните како Toyota Prius, Toyota Avalon и Toyota Camry Hybrid, кои нудат исклучителна економичност на горивото.

  Беше истражена и издржливоста на камионите и мини комбињата, при што Toyota Tundra, Honda Ridgeline и Toyota Tacoma се издвојуваат како првите три камиони. Помеѓу мини комбињата, Toyota Sienna, Honda Odyssey, Dodge Grand Caravan и Kia Sedona се најдолги.

  Важно е да се напомене дека овие податоци не гарантираат дека секое возило ќе ги достигне овие километри, но сугерира дека тие имаат потенцијал да го сторат тоа доколку редовно се одржуваат и негуваат, забележува Autoweek.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img