More

  Необична појава над Белград: Огнено црвено небо

  spot_img

  Небото над Белград утрово беше црвено бидејќи од едната страна имаше сонце, а од друга облаци, ги објасни небесните бои кои многу граѓани ги оставија без здив.

  Тодоровиќ за РТС изјави дека поради прекршување на светлината во капките облаци и снежните кристали настанала прекршување што предизвикува појава на црвена боја.

  Сличен феномен е долг, но има поширок спектар на бои. Се зависи од аголот на паѓање на сончевите зраци на капките, изјави Тодоровиќ.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img