More

  Може да ја открие вашата личност: Постојат шест типа на папоци, а еве што вашиот вели за вас

  spot_img

  Експертите тврдат дека постои еден дел од телото кој може да биде најголем показател за вашата личност, а тоа е папокот.

  Иако можеби вашиот папок не е дел од вашето тело со кој често се покажувате, неговата важност не треба да се потценува. Без разлика дали имате испакнатост или дупчиња, оваа мала дупчица може да одреди дали ќе бидете добар партнер, па дури и колку долго ќе можете да живеете, велат експертите.

  Папокот е со вас до крајот на животот, а вдлабнатината на папокот се одредува според начинот на заздравување и лузните на папочната врвца, што очигледно кажува многу за тоа каква личност сте. Сè се сведува на теоријата на омфиломантијата, која вклучува проучување на обликот на папокот на една личност за да се идентификуваат карактеристиките на личноста.

  Ова е еден вид кинеска митологија, а луѓето кои веруваат во неа велат дека обликот на папокот може дури и да предвиди колку деца ќе имате. Да речеме само дека ако барате големо семејство, колку е подлабок папокот, толку подобро.

  Според психологот од Берлин, д-р Герхард Рајбман, автор на книгата Centered: Understand Yourself Through Your Navel, можете да дознаете и колку долго ќе живеете со преглед на вашиот папок, пишува The Sun.

  Постојат некои медицински состојби што може да значат дека вашиот папок изгледа малку чудно, но NHS вели дека ова е најчесто случај кај децата или малите доенчиња. Тој вели дека папочната кила настанува кога внатрешен дел од телото минува низ слабост на мускулите или ѕидот на околното ткиво.

  NHS наведува: „Пупочната кила е многу честа кај доенчињата и малите деца, особено кај предвремено родените бебиња. Папочната кила се појавува како безболна грутка во или во близина на папокот. Може да стане поголем кога се смеете, кашлате, плачете или одите во тоалет, а може да стане помал кога ќе се опуштите или легнете“.

  Ова обично се коригира пред првиот роденден на детето. Иако нема научни докази за поддршка на идејата дека обликот на вашиот папок може да го предвиди вашиот темперамент или животен век, овие теории се секако забавни. Значи, ако сте возрасен и се прашувате што всушност значи големината или обликот на вашиот папок, сè што треба да знаете е подолу.

  Испакнат папок
  Овој тип е најчест кај доенчињата и малите деца и како што растеме – обично се менува и папокот – се шири. Кај малите деца, таа е позната и како папочна кила и понекогаш може да се појави како безболна грутка. Може да се зголеми кога се смеете, кашлате, плачете или одите во тоалет.

  Испакнатиот папок покажува силен, екстровертен, оптимист карактер, кој е тврдоглав, бара внимание и упорен да го добие она што го сака. Луѓето кои имаат испакнатост многу размислуваат за своите верувања и мислења и се држат до нив. Потребно е време за да најдат компатибилен партнер, но кога ќе го направат, се очекува нивната врска да биде долга.

  Просечен животен век: 72 години.

  Длабок и кружен папок
  Некој со ваков тип на папок може да изгледа како да има сенка под преклопот на папокот. Кај некои луѓе може да изгледа како отворена уста, а стручњаците велат дека овој тип е чест кај оние кои имаат вишок сало на стомакот.

  Оваа форма на папок укажува на скромна, рамномерна личност со големо срце и тивка, срамежлива личност. Тие не се склони да им кажуваат на најблиските и врсниците за нивните животни несреќи.

  Просечен животен век: 81 година.

  Вертикален/издолжен папок
  Овој облик на папокот е тесен и тенок и навидум укажува на самоуверена, дарежлива и емотивно стабилна личност. Со текот на годините, многу луѓе го бараа овој тип на папок – а некои дури и отидоа на козметички процедури за да го променат изгледот на нивниот папок.

  Претходно беше утврдено дека ова е најчестиот тип на папок.

  Просечен животен век: 75 години.

  Хоризонтален папок
  Овој папок има тенденција да се протега странично низ абдоменот и покажува сложена и емотивна личност.

  Луѓето со овој папок немаат тенденција веднаш да им веруваат на другите, но ако им веруваат, тоа сигнализира дека оваа личност им значи многу. Еден од нивните принципи во животот е да се однесувате со другите како што тие се однесуваат кон вас. Понекогаш е познат како папок од типот Т. Се разликува од шупливиот папок бидејќи горниот дел од кожата речиси го покрива отворот.

  Просечен животен век: 68 години.

  Папокот надвор од центарот
  Овој необичен папок укажува на личност што сака забава, уникатна личност склона кон големи промени во расположението, често со зголемени емоции. Многу трудници понекогаш чувствуваат дека нивниот папок малку се помрднува за време на бременоста, бидејќи нивниот стомак се протега.

  Просечен животен век: 70 години.

  Овален папок
  Овален папок укажува на хиперактивна и пречувствителна личност. Сфаќањето на работите премногу сериозно може да доведе до тоа лесно да се повредат – и тие често молчат за тоа. Тие се нетрпеливи луѓе и имаат тенденција да се досадуваат брзо и лесно.

  Просечен животен век: 65 години.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img