More

  Минск вели дека спречил офанзива со беспилотни летала

  Шефот на белоруската безбедносна служба Иван Тертел изјави дека службата спречила напад со дронови врз Минск, лансиран од Литванија.

  – Комитетот за државна безбедност, во соработка со колегите од другите агенции за спроведување на законот, неодамна спроведе серија акутни безбедносни мерки, кои овозможија да се спречи нападот на борбени беспилотни летала од територијата на Литванија врз објекти во Минск и неговите предградија – истакна Тертел.

  Во врска со овие обвинувања, веднаш реагираше и армијата на Литванија, која во соопштение наведе дека не презела никакви непријателски дејствија против други земји.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img