More

  Микетиќ: ГСП платил повеќе од 450.000 евра за изнајмување автомобил

  spot_img

  Ѓорѓе Микетиќ од партијата Зајдено денеска објави документ со кој потврдува дека компанијата ГСП Белград платила 54 милиони динари за изнајмување на службен автомобил Шкода.

  Микетиќ на платформата „Икс“ ја објави информацијата што ја добил од таа компанија во која се наведува дека за изнајмување на автомобили „Шкода“ за периодот од 2021 до 2023 година ГСП Белград платил 53.690.600,26 динари што изнесува околу 450.000 евра.

  „Нашиот јавен превоз се распаѓа, нè возат тролови без сопирачки, автобуси кои се преполовуваат или се палат, а вака Александар Шапиќ и неговиот тим извлекуваат огромни суми пари од јавното сообраќајно претпријатие“, изјави Микетиќ.

   

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img