More

  Лукашенко: Случувањата во Украина се дел од големата светска прераспределба во која ќе страдаат малите држави

  spot_img

  Белорускиот претседател Александар Лукашенко, изјави дека во моментов случувањата во Украина се дел од големата светска прераспределба, во која ќе страдаат малите држави.

  – Никој не знае како тоа ќе заврши. Никој не знае како ситуацијата ќе се развие. Тоа што се случува во Украина е само почеток. Тоа е еден од елементите на големата прераспределба во светот. Ќе кршат, ќе рушат, а ќе страдаат малите држави – изјави Лукашенко.
  Тој смета дека западните земји повеќе ја немаат силата на целиот свет да им ги диктираат своите барања.

  – Не сме сами на светов, светот почнува да се престројува – додаде белорускиот претседател.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img