More

  Крајот на ретроградниот Меркур ќе донесе промени за три хороскопски знаци

  spot_img

  Откако е ретрограден од август, Меркур го започнува својот директен тек на 15 септември 2023 година.

  Меркур конечно го започнува својот директен тек на 15 септември 2023 година, откако е ретрограден од август. Стационирањето на Меркур значи дека повеќе немаме внатрешни планети во ретроградна положба, а тоа ќе донесе голема промена во акумулацијата на ретроградната енергија што ја почувствувавме.

  Ретроградната енергија може да создаде впечаток на забавување, што прави да се чувствуваме тромо, неизвесно и како да се движиме во круг. Ако во претходниот период сте се чувствувале уморни и дезориентирани, како да не сте сосема свои, постои голема веројатност тоа да се должи на ефектот на ретроградниот Меркур.

  Меркур и Венера, кои се внатрешните планети, се ретроградни од 23 август, па веројатно навистина ја чувствувавме оваа енергија. Иако ќе биде потребно извесно време Меркур да ја напушти својата постретроградна сенка, треба да почнеме да чувствуваме олеснување од секоја бавна стагнација. Има време на олеснување, појасни мисли, зголемена продуктивност и помала конфузија.

  Три хороскопски знаци ќе доживеат особено позитивна промена со крајот на ретроградниот Меркур на 15 септември.

  Овен
  Ако ретроградниот Меркур на Овенот му предизвикал ненадејни пречки и предизвици во нивниот професионален живот, крајот на ретроградниот Меркур им носи нов почеток.

  Сега ќе имаат можност побрзо да напредуваат и да ги остварат своите цели. Енергијата на Овенот повторно ќе процвета, што ќе им овозможи да преземат иницијатива и да постигнат успех.

  Близнаци
  За Близнаците, крајот на ретроградниот Меркур носи олеснување и јасност во комуникацијата. За време на ретроградниот Меркур, тие може да се чувствуваат збунети и погрешно разбрани.

  Сега нивните пораки ќе бидат подобро разбрани, а идеите ќе течат побрзо. Ги очекува период на продуктивност и успешна соработка со другите.

  Риба
  Рибите ќе почувствуваат длабоко емоционално олеснување откако ќе заврши ретроградниот Меркур. За тоа време припадниците на овој знак беа во конфузија со своите чувства и љубовна врска.

  Сега повторно ќе се истакне нивната интуиција и емоционална интелигенција. Ги чека време за подлабоко разбирање на себе и блиски односи, пренесува Elle.rs.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img