More

  Косовскиот инспектор го напушти конгресот во Грција, претставен како претставник на Србија

  spot_img

  Главниот инспектор на косовската централна трудова инспекција Хекуран Никчи го напушти Балканскиот конгрес за безбедност и здравје при работа што се одржа во понеделникот во Солун, поради објавување на неговото име како претставник на Србија, соопшти Косовскиот трудов инспекторат. .

  По прифаќањето на поканата и потврдата на Никчи за учество на споменатиот конгрес, косовскиот инспектор во недела на 3 март попладне допатува во Солун за да учествува на споменатиот конгрес што се одржа во понеделникот, објави порталот КоССев.

  Но, организаторот на конгресот, како што соопштија од Инспекторатот, најавил косовски инспектор како претставник од Србија. Никчи, велат, потоа го напуштил овој собир.

  Во мејлот испратен до организаторот на конгресот, Таргуцидис, Никчи истакна дека е навреден од овој чин.

  „Поради моето појавување на официјалната веб-страница на вашиот конгрес под државата Србија, навреден сум да ве известам дека морам да го напуштам вашиот конгрес“, изјави тој.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img