More

  Кардиолог: Не го игнорирајте овој суптилен симптом кој може да укажува на срцеви заболувања

  Повеќето од нас не сакаат да одат на лекар. Веројатно има и други начини на кои сакаме да го поминуваме слободното време, а згора на тоа, може да биде досадно да се запрашаме дали се е во ред кога станува збор за нашето здравје.

  Меѓутоа, кога станува збор за здравјето на срцето, никогаш не можеме да бидеме премногу внимателни. Така, кардиологот д-р Шенон Винакур откри еден симптом кој многу луѓе го игнорираат, а кој може да укажува на срцеви проблеми или болест.

  Тој тврди дека еден симптом што многу луѓе не го сфаќаат доволно сериозно е непријатност во градите. Тој забележува дека овој симптом можеби изгледа безопасен, но е знак дека треба да посетиме кардиолог.

  д-р. Винакур истакнува дека непријатноста во градите често може да се помеша со варење, но всушност може да биде симптом на срцеви заболувања.

  „Имав пациенти и членови на семејството кои веруваа дека имаат „тешко варење“, но им беше дијагностициран срцев удар откако побараа лекарска помош за нивните симптоми“, изјави д-р Винакур за Парад.

  Тој објаснува дека непријатноста во градите е класичен симптом на срцеви заболувања и е резултат на блокирање на срцевите артерии.

  Тој исто така додава дека, за жал, пациентите не секогаш ги преживуваат овие „скриени срцеви удари“, поради што секогаш е најдобро да бидете безбедни и да се јавите кај вашиот лекар кога ќе почувствувате дека нешто не е во ред.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img