More

  Каде им е Миле Зечевиќ-Вардарски?Кој ќе стави клуч на Бихачќа?Измислени условени оставки,повторно ли од членовите прават идиоти

  spot_img

  Стремеж за истакнување, за создавање некаква си елита-Елитизам,непотизам,самобендисаност,лицемерие , инигрантсво,поквареност,се само дел од оние епитети кој ги красеа момчината кој се обидоа за 7 години да практицираат власт,а заминаа крајно неславно,прегазено!

  Измислени условени оставки,повторно од членовите прават идиоти!?

  Од како вчера СДСМ доживеа изборно цунами,продолжува битката како да се опстане во партиски редови-рака за спас! Најнапред претседателот на СДСМ Димитар Ковачески во „срце парална “ изјава ќе најави оставки,но најнапред да се направела внатре партиска анализа за поразот на изборите, поточно Ковачески едноставно сака да купи време како би се релативизирал и заборавил изборниот пораз,за тој и неговите партиски тесни другари ,останат на врвот на партијата.

  Доколку Димитар Ковачевски ,како човек и политичар би имал малку чест и доблест,тој вчера на прес конференција требаше да ја обзнани својата неотповиклива оставка ,но не само како претседател на СДСМ , туку и својата оставка од позицијата на Пратеник,а на негово место да дојде следниот на листа.

  Но сведоци бевме и на некакви си условени оставки ,како на пример на Битиќи,кој најави оставка ,ама заислите таа ќе важела од како и другите ќе поднеле оставка, Шије ми га Џура!

  Доблеста да се поднесе одговорност за срамниот изборен пораз ,најголем во историјата на СДСМ,не треба да има суловени оставки, туку напротив НЕОТПОВИКЛИВА ОСТАВКА на претседателот на СДСМ и целото претседателство на СДСМ,како и на сите општински раководства на СДСМ на ниво на Македонија,зошто токму тие се двигатели или причинители на срамниот политички изборен пораз.

  Каде им е Миле Зечевиќ-Вардарски?Кој ќе стави клуч на Бихачќа?!

  Што се случи со генералниот секретар на СДСМ Миле Зечевиќ-Вардарски? Каде исчезна за време на целиот изборен процес Зечевиќ, почнувајќи од предизборниот период за Претседателски избори ,како за парламентарните избори? Зошто Зечевиќ го немаше на ниту еден митинг или настан на кандидатите на СДСМ? Дали имало недоразбирање помеѓу Зечевиќ и Ковачевски уште предизборно , но и дали Ковачевски добил некакви сознанија дека САД го спремал ген-секот на СДСМ на нивната „Црна Листа“?

  Она што сите во СДСМ добро го знаат ,преставува фактот ,дека Миле Зечевиќ бил главен креатор на сите кадровски смени на раководствата во СДСМ во сите општини,како и сите кадроивски раководни смени на кадри претежно нпоставени во времето на Венко Филипче,дечкото сакал да расчисти со заевистите….,сега нема кој да му ја заклучи партијата!

  С.Д.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img