More

  Каде и да се свртите, некој ќе ве излаже, дури и за едни обични краставици на пазар

  spot_img

  Лагите постојат откако има луѓе. Познато е дека речиси сите лажат, дури и оние кои брзо и лесно се колнат во својата вистинољубивост. Сепак, не лажат ситеподеднакво често или од исти причини. Исто така, сите лаги не се подеднакво опасни бидејќи не предизвикуваат подеднакво тешки последици за оние кои паднале во замката на лагите, како на туѓите, така и на своите.

  Инаку, кога станува збор за политичарите кои се дефинитивно најголемите лажговци на светот, мораме како олеснителна околност да споменеме и дека лагата како политичка алатка не е ништо ново. Уште во 16 век, Николо Макијавели го советувал владетелот да се труди да биде искрен, но да лаже во моменти кога поради зборувањето на вистината „ќе ја изгуби предноста“. Луѓето не сакаат да ги лажете, сметал тој, „но оној што лаже секогаш ќе најде такви што ќе бидат излажани“.

  Е каква врска има тоа со Арт кујна? Па има, затоа што лажговци и излажани нема само по митинзите на политичките партии и на претседателските кандидати, туку и по пазарите.

  Ете каква врска има!

  Повеќе за ова на „Арт кујна“.

  Фотографијата е само илустрација за текстот

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img