More

  Имате три „мртви зони“ за Wi-Fi во вашиот стан: Еве како сами да ја зголемите брзината

  spot_img

  Поставувањето рутер во куќата може значително да влијае на брзината и сигурноста на врската. Хал Понтон, главен архитект во Voneus Broadband, за The Sun ги откри трите најлоши места што луѓето најмногу ги користат.

  Не ставајте рутер овде
  „Едно од најчестите места што предизвикува слаб Wi-Fi сигнал е криењето на рутерот зад телевизорот“, рече тој.

  Друга честа грешка е кога ја ставате на полица за книги, што го отежнува ширењето на сигналот.

  И третата проблематична област е оставањето на рутерот на најоддалечениот крај на куќата – помошна просторија која всушност никој не ја користи.

  „Тоа не го спречува да работи, очигледно дека ќе работи, но се работи за тоа што на Wi-Fi сигналот му треба најдобрата можна врска за да почне да работи, така што навистина е да му се даде „простор да дише“. Ставете го на прозорец, на маса или на ковчег, само за да биде блиску до луѓето што ќе го користат или каде што обично ќе го користат. Дајте му ја апсолутно најдобрата можна можност да работи наместо да го попречувате“, објасни тој, пренесува Net.hr.

  Објекти кои влијаат на Wi-Fi
  Постојат голем број на предмети и материјали низ куќата кои исто така можат да влијаат на вашата Wi-Fi конекција.

  Изолацијата со сребрена подлога во вашите ѕидови е една од нив, па затоа треба да избегнувате да го ставате вашиот рутер премногу блиску до овие ѕидови. Слично на тоа, металните греди во кујнските екстензии може да имаат негативно влијание. Ако тоа е случај во вашиот дом, можеби е најдобро да се обидете да го преместите вашиот рутер на друго место, пишува The Sun.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img