More

  Хорскиот концерт „All in Voice“ со гости: Kosntrakta, Pretty Loud…

  spot_img

  Хорот Svi uglas, кој ги собира децата и младите Роми, како и сите останати заинтересирани да ја запознаат ромската култура и да ја запознаат ромската заедница преку музика, во сабота во Домот на млади ќе одржи голем концерт, а како специјални гости ќе им се придружат Констракт, првиот женски ромски хип-хоп бенд Pretty Loud и хорот на Првата белградска гимназија.

  „Вежбавме цела година, а сега сме тука да ви претставиме поп, рок и детски песни на ромски и српски јазик. Ќе пееме за вас и со вас, со многу љубов и радост! Како и досега, настапуваме со бендот и ви подготвуваме сериозна забава“, повикува хорот „Сви углас“.

  Хорот е основан во 2016 година од страна на здружението Арт Апарат, а досега во него пееле над 400 учесници.Од самиот почеток главен партнер на хорот беше Детскиот прифатилиште, а овојпат ќе има сериозна поддршка на сцената .

  Со нас ќе настапат хорот на Првата белградска гимназија, првиот женски ромски хип-хоп бенд Pretty Loud и единствената Ана Ѓуриќ Констракта!

  На Ана Ѓуриќ Констракта не и треба посебен вовед. Сведоци сме на нејзините врвни уметнички достигнувања повеќе од една деценија, а сега таа ќе ни се придружи на сцената и за момент ќе стане дел од Сви Углас.

  Pretty Loud е првиот женски римски хип-хоп бенд во светот. Овие шест девојки своето уметничко патување го започнаа во Белград, а нивната впечатлива енергија и песни кои носат силна порака ќе ве маѓепсаат на сцената на „Дом омладин“.

  Хорот на Првата белградска гимназија го сочинуваат ученици од прво до четврто одделение на ова училиште. Овој одличен мешан хор го диригира Ивана Шљивиќ.

  „Дојдете слушнете што ви подготвивме, да се дружиме и заедно да прославиме се што направивме во изминатите седум години!“, поканува хорот.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img