More

  Граѓаните на Македонија живеат просечно 74 години, со што се на последното место меѓу шесте земји од Западен Балкан

  spot_img

  Граѓаните на Македонија живеат просечно 74 години, со што се на последното место меѓу шесте земји од Западен Балкан, покажува извештајот на Светска банка за очекуваниот животен век на светското население.
  Најдолговечни во регионот се жителите на Косово со очекуван животен век од 80 години, пред тие од Албанија со 77, во Црна Гора се живее просечно 76 години, а во Босна и Херцеговина и во Србија по 75.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img