More

  „Ѓоковиќ ќе даде сè за неа“

  spot_img

  Српскиот тениски иас Новак Ѓоковиќ треба да донесе голема одлука во наредните денови и недели – дали ќе ангажира нов тренер и кој би можел да биде на оваа позиција.

  Новак неодамна изјави дека „сè уште нема јасна претстава“ по кој пат ќе тргне, а во меѓувреме во тенискиот свет се шпекулира многу, од тоа дека тоа ќе биде Ненад Зимоњиќ, до тоа што би можел да ги врати Марјан Вајда или Борис Бекер.

  Но некои тврдат дека Новак би можел да ги ангажира Кончита Мартинез, Амели Морезмо или дури Џуди Мари.

  Според некои не е нереална опција Новак на крајот од кариерата да остане без тренер. Eден од поранешните шампиони, Белгиецот Жистин Енан, смета дека порано или подоцна морало да дојде до разделба со Горан Иванишевиќ. Белгиецот изјавил:

  – Според мене и каде бев во мојата кариера во тоа време, кога бев број еден, такво нешто би изгледало незамисливо. Тоа е многу лично, сега се обидувам да се потонам во моите чувства од тогаш. Секоја ситуација е различна. , секое искуство. Секогаш ќе има луѓе околу Новак Ѓоковиќ. Гледаме дека, на пример, има голема доверба во својот тренер за кондиционирање. Неопходно е да еволуира, ниедна врата не треба да се затвора, тој ќе го прави она што го чувствува најдобро во секој случај, а тоа е многу лична одлука.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img