More

  Газпром откри како оди испораката на гас во Европа

  spot_img

  Гаспром редовно испорачува гас за транзит низ Украина, во согласност со барањата на потрошувачите, соопшти руската компанија во понеделникот.

  „Гаспром редовно ќе испорачува руски гас за транзит низ територијата на Украина, во согласност со барањата на европските потрошувачи – 68,4 милиони кубни метри на 25 април“, се вели во соопштението на Риа Новости.
  Договорните обврски на Гаспром за транзит кон Украина за оваа година изнесуваат 40 милијарди кубни метри или околу 109,6 милиони кубни метри дневно.

  Според Газпром, транзитот низ Украина е блиску до тоа ниво од крајот на февруари, а во средината на март благо се намалил за само неколку дена.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img