More

  ФОТО Сателитските снимки пред и потоа го покажуваат обемот на катастрофата во Украина

  spot_img

  Компанијата Maxar Technologies објави сателитски фотографии од село во јужниот регион Керсон, направени пред и по уништувањето на браната и поплавата како резултат на тоа.


  Насловната фотографија го прикажува селото Корсунка направено со сателит на 15 мај, додека фотографијата веднаш под неа е направена вчера откако селото беше поплавено.

  На фотографијата подолу е прикажана споредба на фотографии од домови и фарми во селото Корсунка на 15 мај и вчера по поплавата предизвикана од уништувањето на браната Нова Каховка

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img